`Bin Laden wordt niet uitgeleverd'

De leider van de Talibaan in Afghanistan, mullah Mohammed Omar, heeft de van terrorisme verdachte Saoedische miljonair Osama Bin Laden verzekerd dat hij niet aan de Verenigde Staten zal worden uitgeleverd. Mocht Bin Laden willen vertrekken, dan is hij vrij om te gaan, zo zei Omar gisteren bij monde van zijn minister van Buitenlandse Zaken Wakil Ahmed Muttawakil. ,,We willen er zeker van zijn dat hij (Bin Laden) geen druk voelt om te vertrekken'', aldus Muttawakil. De Verenigde Naties hebben sancties tegen de Talibaan in het vooruitzicht gesteld als Bin Laden niet spoedig wordt uitgeleverd. Bin Laden stuurde Omar vrijdag een brief waarin hij een vrijgeleide wenste om Afghanistan te verlaten. Het is niet de eerste keer dat de Talibaan voorwenden dat Bin-Laden het land wil of heeft verlaten. (AP)