Wouters hekelt verbaal geweld van Ajax-fans

In scherpe bewoordingen heeft Ajax-coach Jan Wouters gisteravond de spreekkoren van de F-Side aan het adres van arbiter Dick Jol veroordeeld. De harde kern onder de Ajax-supporters bezondigde zich aan verbaal geweld, nadat Jol Ajax-aanvaller Wamberto een gele kaart had getoond vanwege een `schwalbe', het uitlokken van een strafschop. Na de verrassende 2-1 nederlaag van Ajax tegen Roda JC verklaarde Wouters zich ,,diep te hebben geschaamd'' voor de grievende spreekkoren.

Volgens Wouters maken de meeste coaches in het betaalde voetbal er een gewoonte ,,scheidsrechters af te branden. Ik vind dat een zwaktebod.'' De trainer van Ajax wenste gisteravond een voorbeeld te stellen door arbiter Jol nadrukkelijk in bescherming te nemen. ,,Ik kon vroeger als speler nog wel lachen om het scheldwoord `hondenlul', maar deze belediging ging alle perken te buiten'', zei Wouters. ,,Ik heb met kromgetrokken tenen in de dug-out gezeten. Helaas staan spelers en trainers machteloos tegen het verbale geweld vanaf de tribunes. Maar ik heb me vreselijk geërgerd aan deze spreekkoren.''