Verdachten zedenzaak opgepakt

Met behulp van DNA-onderzoek in oud sporenmateriaal heeft de politie twee mannen van 32 en 34 jaar uit Sittard en Schinnen opgepakt. Zij worden verdacht van een verkrachting en een poging tot verkrachting vier jaar geleden.

Het tweetal kwam in maart dit jaar vrij nadat ze een gevangenisstraf hadden uitgezeten wegens het verkrachten van een prostituee in Schinnen op 6 december 1997. De wijze waarop deze verkrachting plaatsvond leek erg veel op de manier waarop ook in Schinnen op 2 december 1995 een toen 33-jarige prostituee uit Hoensbroek was verkracht. Van de verkrachtingszaak uit 1995 was nog biologisch sporenmateriaal beschikbaar. Het DNA-onderzoek, dat op last van de rechter-commissaris werd gedaan, lijkt nu de betrokkenheid van beide mannen bij de eerdere verkrachting aan te tonen. De door hen opgepikte prostituee wist zich te bevrijden. (ANP)