Totaal verrot

Sinds ik een aflevering van de tekenfilmserie South Park heb gezien ben ik behoorlijk in de war. Eigenlijk vind ik het geweldig en heb ik me enorm vermaakt maar... Ja, wat maar? Kan ik niet tegen het geweld waarmee kleine Kenny vermoord wordt? Alsof Popeye zo lekker omging met Brutus in hun vete om de notoire anorexia-patiënte Olijfje. Alsof de jarenlange gevechten tussen Tom en Jerry niet schreeuwden om interventie van de Verenigde Naties.

Inmiddels heb ik begrepen dat Kenny elke aflevering vermoord wordt om vervolgens weer gewoon op te komen draven bij de opnames voor de volgende aflevering van South Park.

Misschien schrok ik dat mijn dochter voor het eerst geïnteresseerd naar de tv keek. Gelukkig begreep ze niet dat één van die ettertjes net riep dat het varken dat ze gingen klonen `hopelijk geen homovarken was'. Joden moeten oprotten naar San Francisco, vrouwen hun mond houden en kinderen baren; de meest opwekkende teksten komen voorbij. Ondertussen wordt getracht het varken zwanger te maken van een olifant, zingt Elton John (de getekende versie) een liedje en fokt een wetenschapper struisvogels met vier paar billen. Hij bedacht ook een kaas die kan worden gesneden met een baard en een krijtje. Iets in mij roept dat kinderen dit niet moeten zien. Je weet toch niet hoe ze reageren op bovenstaande teksten? Volwassenen moeten in staat worden geacht South Park op de juiste manier te bekijken.

Hoewel... Volwassenen in Elst bedenken dat asielzoekers om uiterlijk halftwaalf hun tentje in moeten. Bespreken dat in alle media zonder enige schaamte en zonder dat de mama's en papa's die voor hun werk interviewer zijn hardhandig ingrijpen. Politici (ook niet vies van volwassen zijn) beschouwen het voorstel als een interessant signaal uit de samenleving. Er zijn ook mensen die het leuk vinden om kinderen te vermoorden maar dat wordt dan weer niet beschouwd als een gevoel dat blijkbaar onder de mensen leeft. Allemaal te bang en laf om beestjes bij de naam te noemen. Mensen hebben South Park helemaal niet nodig om een totaal verrotte kijk op het leven te hebben. Laat die rare ventjes dus maar lekker hun gang gaan. Hun opmerkingen zijn zo ridicuul dat kinderen daar waarschijnlijk meer van leren dan het hypocriete pedagogische geleuter van hun ouders. Een struisvogel met vier paar billen is toch inventiever dan eicellen verkopen via internet? Tenminste, als het geen homo-eicellen zijn.

South Park, zaterdag, Net5, 19.30-20.00u.

    • Raoul Heertje