Ten Kate in samenwerking met Duitsers

De Duitse gelatineproducent DGF Stoess gaat samen met Ten Kate uit Musselkanaal nieuwe fabrieken bouwen in het Oost-Groningse Vlagtwedde voor de productie van gelatine. De samenwerking levert circa 50 nieuwe arbeidsplaatsen op in de regio. Ten Kate maakt de grondstof en DGF Stoess verwerkt het. De productie moet in 2001 van start gaan. Beide ondernemingen investeren tientallen miljoenen in de nieuwe fabrieken.

Deutsche Gelatine-Fabrik Stoess AG, onderdeel van de Gelita-groep, is wereldwijd de grootste producent van gelatine. De onderneming heeft vestigingen in Duitsland, Zweden, de Verenigde Staten, Engeland en Brazilië. De Gelita-groep sluit twee fabrieken in Engeland en Finland, omdat daar de toevoer van hoogwaardige grondstoffen niet zeker is. In Nederland kan dat wel omdat de afstand van slachthuis, waar die grondstof vandaan komt, tot fabriek kleiner is. (ANP)