Selectie Radio

OVT. Het eerste uur is geheel gewijd aan het proefschrift van Kees Wouters Ongewenschte muziek: De bestrijding van jazz en moderne amusementsmuziek in Duitsland en Nederland 1920-1945. De auteur speelt met zijn orkest ook verboden muziek. IVerder o.a. een gesprek met Perry Pierik over zijn boek De verlaten monarch: Keizer Wilhelm II in Nederland. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Live vanuit de Balie in Amsterdam praat o.a. oud-ambassadeur Koen Stork over Roemenië. Tevens een gesprek over etiquette in Nederland met Reinildis van Ditzhuyzen, auteur van Hoe hoort het eigenlijk. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Milieuminister Jan Pronk praat over het donderdag verschenen boek De verbeelding aan de macht, de toenemende kritiek op zijn klimaatbeleid, het openhouden van Borssele en de klimaatconferentie van de VN in Bonn. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Gesprek met de acteurs Joop Admiraal en Hans Kersting over hun rol in De Cid die aanstaande vrijdag in première gaat. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. Schrijfster Fleur Bourgonje praat over haar nieuwe boek De dijk waarlangs we lagen en de acteurs Oda Spelbos en Hans Hoes over de nieuwe voorstelling Erfdragers van Theatergroep De Federatie. Verder wisselen de schrijvers Benno Barnard en Geert van Istendael van gedachten over de positie van schrijvers in het België van nu. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.