Musharraf: geen datum verkiezing

De nieuwe sterke man van Pakistan, generaal Pervez Musharraf, heeft gisteren opnieuw geweigerd een datum te geven voor een terugkeer naar de democratie. Tegen een Gemenebest-delegatie onder leiding van de Canadese minister van Buitenlandse Zaken Axworthy zei Musharraf eerst de economie er bovenop te willen helpen, de politiek van corruptie te ontdoen en voorwaarden te scheppen voor een ,,gezonde democratie''. ,,Ik zou willen dat er een computer bestond waarin ik al deze voorwaarden kon invoeren, zodat die me een datum geeft'', aldus Musharraf. ,,Maar die computer bestaat niet.'' Musharraf weigerde zijn gasten ook een ontmoeting met de op 12 oktober afgezette premier Sharif. Een telefoongesprek bleek wel mogelijk, maar dat wees Axworthy van de hand. Het Britse Gemenebest heeft het lidmaatschap van Pakistan bevroren en eist binnen een jaar nieuwe verkiezingen. (AP)