Krajicek bereikt halve eindstrijd

Richard Krajicek heeft gisteren de halve finales bereikt van het tennistoernooi in Stuttgart.

De als achtste geplaatste Nederlander, titelverdediger in de Hans Martin Schleyerhal, had geen enkele moeite met de Argentijn Mariano Zabaleta. Krajicek was oppermachtig en won in twee sets: 6-3 en 6-2. Vandaag staat hij in de halve eindstrijd tegenover Greg Rusedski.

De import-Brit, onlangs winnaar van de Grand Slam Cup, versloeg in zijn kwartfinale de Amerikaan Todd Martin in drie sets: 4-6, 7-6 en 6-4. De 26-jarige hardhitter sloeg 22 aces, maar moest in de tiebreak van de tweede set vier wedstrijdpunten van zijn opponent wegwerken. Martin schakelde Rusedski onlangs, na een 2-0 achterstand in sets, uit bij de US Open.

Krajicek, tweevoudig winnaar van het toernooi in Stuttgart, had aanmerkelijk minder moeite met de ongeplaatste Zabaleta. De Argentijnse gravelspecialist had eerder in het toernooi de als tweede geplaatste Rus Jevgeni Kafelnikov uitgeschakeld.

Krajicek, die ondanks zijn overwinning na afloop klaagde over zijn vorm, en Rusedski treffen elkaar voor de negende keer. Van de acht eerdere confrontaties won de geboren Canadees er vijf. Krajicek was echter de laatste twee keer de sterkste.

De meeste aandacht in Stuttgart ging ook gisteren weer uit naar Andre Agassi. Vooral zijn relatie met de Duitse Steffi Graf wordt uitgebreed belicht. Over zijn partij tegen Andrei Pavel viel minder te melden. In 56 minuten werd de Roemeen naar huis gestuurd: 6-2 en 6-1.

,,Ik speel momenteel het beste tennis uit mijn leven'', keek de Amerikaan terug op de partij. Vandaag treft hij in de halve finales de Zweed Thomas Enqvist. Die schakelde de Chileen Marcelo Rios uit in twee sets: 6-4 6-2.