EK 2000

Het getuigt niet van realiteitszin van minister Korthals (Justitie) om het voorstel van CDA-fractievoorzitter De Hoop Scheffer, het leger in te zetten tijdens EK 2000, meteen neer te sabelen: ,,Aanwakkeren van de ernst van de situatie vergroot de zorg alleen maar,'' aldus de minister.

Kamerlid Van Heemst doet het nog eens dunnetjes over met zijn opmerking: ,,dat het te gek voor woorden is, dat je denkt dat een voetbaltoernooi een soort van staat van beleg oplevert''.

Of de heren worden geplaagd door een kortetermijngeheugen met black-outs, of zij lopen nog steeds met oogkleppen voor. De les uit Frankrijk is dus duidelijk niet geleerd! Het leger is de enige organisatie die in staat zou moeten zijn om brandschattende hooligans in toom te houden.

Voetbal is immers oorlog! Welke `generaal' zei dat ook alweer? De enige vraag die je echter kunt stellen is of het Nederlandse leger wel het juiste leger is om zo'n `oorlog' te voeren.

    • R. Lamp