Doe Maar zoekt publiciteit

Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Jan Pijnenburg, begin jaren tachtig leden van de populaire band Doe Maar, geven maandag een persconferentie in het Nationaal Pop Instituut in Amsterdam. Dat heeft platenmaatschappij V2 vrijdag bekendgemaakt. Over de inhoud van de persconferentie zijn geen mededelingen gedaan.

Begin jaren tachtig beheerste Doe Maar de Nederlandse hitlijsten met liedjes als `De Bom', `Doris Day' en `Pa'. Op 16 april 1984 hief de band zich op na een emotioneel afscheidsconcert in Den Bosch.

Ernst Jansz bevestigt de al langer circulerende geruchten over optredens en een nieuwe cd niet, maar geeft wel toe dat `er iets speelt'. Medewerkers van platenmaatschappij V2 en voormalig manager Frank van der Meijden willen voor maandag inhoudelijk niets kwijt. Volgens het Noordhollands Dagblad zal Doe Maar in november een nieuwe cd opnemen en volgend jaar een aantal concerten geven, waaronder ten minste één in de Rotterdamse Ahoy'.

Henny Vrienten werd na het uiteenvallen van Doe Maar een veelgevraagd componist van filmmuziek. Ernst Jansz, die samen met Vrienten gold als het gezicht van Doe Maar, schreef na het afscheid van de groep twee boeken. Onlangs verscheen van hem het solo-album De Overkant, met Nederlandstalige liedjes.