Bajesmaf (2)

Het was prettig om eens een verhaal te lezen over een terrein van overheidsbeleid dat aan alle kanten succesvol is. Een gevangenis die is neergezet met als doel ontsnappingen te voorkomen waaruit nog nooit iemand ontsnapt is, is volgens mij uniek in de wereld. Allicht dat de gedetineerden het er niet mee eens zijn. Strenge regels, compromisloos uitgevoerd blijken doeltreffender te zijn dan geweld. Bewakers met karabijnen kan men immers uitschakelen met bevrijders en betere karabijnen. De door u aangehaalde advocaten begrijp ik helemaal niet, het is toch in ieders dus ook in hun belang dat gevaarlijke criminelen goed worden opgeborgen? Laten we niet vergeten dat het personen betreft die de maatschappij (m.a.w. andere personen) onnoemelijk leed hebben toegebracht. Het is te hopen dat veel politici het artikel gelezen hebben en niet besluiten om concessies te doen aan criminelen maar integendeel, er nog een EBI bij te bouwen.

    • H.G. van Gemert Weesp