Supportersrellen bij Den Haag-FC Utrecht

De bekerwedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht is gisteravond tien minuten gestaakt omdat supportersgroepen het veld van het Zuiderpark-stadion betraden en elkaar opzochten. De bekerwedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Luinge, eindigde in een 3-1 overwinning voor FC Utrecht.

Bij een 2-0 stand in het voordeel van FC Utrecht klom een groep ADO-aanhangers over de hekken. Ze ontstaken vuurwerk op het veld en gooiden stokken naar hun opponenten. De supporters van FC Utrecht sloopten daarop een aantal kuipstoeltjes die ze vervolgens naar de ADO-supporters gooiden. Daarna begaven ook zij zich op het veld. Door de inzet van stewards keerden de supporters terug naar de tribune. Volgens ADO-voorzitter J. van Ringelenstein is een steward onwel geworden.

Eerder op de avond werd het aanvangstijdstip van de wedstrijd met een half uur vervroegd, nadat een groep van ongeveer honderd ADO-supporters buiten het stadion Zuiderpark slaags raakte met de politie. De mobiele eenheid heeft binnen en buiten de stadionpoorten in totaal dertien personen aangehouden. Een agent liep een hoofdwond op. Hij is naar een Haags ziekenhuis gebracht voor observatie.

In het nationale bekertoernooi won eerstedivisieclub Excelsior in een wedstrijd zonder incidenten van eredivisieclub Fortuna Sittard. Op Woudenstein verloor de Limburgse club met 3-2. Voor Excelsior maakte de Ierse aanvaller Connolly, uitgeleend door Feyenoord, alle treffers. De semiprofs van Helmond Sport versloegen de zaterdagamateurs van Be Quick'28 met 12-1. Voor de thuisclub scoorden oud-international Ellerman, Dassen en Evers drie keer. De amateur Rahantoknam van Be Quick'28 kreeg een rode kaart. FC Zwolle, koploper in de eerste divisie, werd verrassend uitgeschakeld door Eindhoven. Na een 2-0 voorsprong leden de Zwollenaren een 4-2 nederlaag.

Voor de amateurs van De Baronie eindigde het nationale bekeravontuur met een 2-1 nederlaag bij Go Ahead Eagles. In het bekertoernooi zijn daardoor geen amateurclubs meer over. De wedstrijd tussen Dordrecht en Haarlem eindigde na de officiële speeltijd in 1-1. In de eerste verlenging maakte Sandvliet na 103 minuten de golden goal voor Dordrecht. In Alkmaar won AZ met 2-0 van Heracles. Bosman en Ricksen maakten de doelpunten.