Schokkend Knorvers: knar geknierd

HEB JE AL GEHOORD van knor knor knor

die knur knur knur wou kner?

Nou, knur knur knur knir knor knor knor.

Dat ging knor knor knor te ver.

Dus hij knier knur knur knur zijn knar

maar die knoer toen zijn oor,

en zo knar kner knir knur knorden ze

nog een knap, knap tijdje door.

Dit gedicht is nieuws, omdat dit `Knorvers' van Mensje van Keulen staat in het boek `Varkentjes' van de stichting Varkens in Nood, dat volgende week verschijnt bij uitgeverij Piramide. Er staan stukken van ondermeer Jacques Vriens, Rudy Kousbroek en Nannie Kuiper in. Varkens in Nood heeft ook voor kinderen een spreekbeurtmap gemaakt. Daarin lees je hoe varkens in de bio-industrie leven en hoe het anders kan. De map voor schoolkinderen is geschreven door Jacques Vriens. Te vinden in de bieb, jeugdafdeling, of te bestellen bij Varkens in Nood, Laan van Vlaanderen 116, 1066 KS Amsterdam, telno 020-6177757.