Krajicek verslaat gravelspecialist

Richard Krajicek heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van het tennistoernooi in Stuttgart. Hij versloeg in de derde ronde de Spanjaard Alex Corretja in twee sets (7-6 en 7-6). Sjeng Schalken was kansloos tegen de Amerikaan Andre Agassi (6-4 en 6-2).

Krajicek is titelhouder op de snelle indoorbaan van Stuttgart. Tegen gravelspecialist Corretja toonde hij zich de beste serveerder in beide tiebreaks. In de tweede verlenging maakte hij een 4-1 achterstand ongedaan. Krajicek speelt vandaag tegen de Argentijn Mariano Zabaleta. De Nederlander kan zich de komende weken plaatsen voor het wereldkampioenschap in Hannover. Hij moet van de negende naar de achtste plaats stijgen op de ATP-ranglijst.

Schalken had na zijn verrassende overwinning op de Slowaak Karol Kucera gehoopt op een stunt tegen Andre Agassi. De Nederlander kon in de eerste set drie setpoints wegwerken, maar in het vervolg van de partij was de als eerste geplaatste Amerikaan superieur. Na iets meer dan vijf kwartier was het ongelijke duel beslist.

Schalken keek tevreden terug op zijn prestaties in de Hans-Martin Schleyer. Hij mocht als invaller deelnemen en hield een forse geldsom over aan zijn drie optredens. In de eerste ronde had hij de Fransman Arnaud Clement verslagen. Het toernooi van Stuttgart heeft een prijzengeld van vijf miljoen gulden.