Fans bestoken renstal

Het Formule I-team van Arrows wordt overspoeld met vragen over de mogelijkheid dat een Nederlander volgend seizoen gaat racen voor deze formatie. Vooral na geruchten dat Jos Verstappen al een contract bij het Britse team zou hebben getekend. ,,Ik krijg elke dag alleen wel dertig e-mails uit Nederland van fans'', zegt Arrows-woordvoerster Christine Gorham in het rennerskwartier op Suzuka. ,,Het enige dat ik kan zeggen is dat er voor de twee plaatsen voor volgend jaar nog niemand heeft getekend. Met wie er gesproken wordt kan ik ook niet zeggen. Het kan best nog een paar maanden duren voordat we de samenstelling van het team voor 2000 rond hebben en bekendmaken.''

Behalve Verstappen probeert ook de Nederlander Tom Coronel een plaats in de Formule I te bemachtigen. Ook hij is in gesprek met Arrows. ,,Maar eerst moet ik hier Formule 3000-kampioen worden'', zegt Coronel, die op Suzuka gastcommentator bij RTL5 is. Over twee weken rijdt hij op dat circuit de slotrace in het F3000-kampioenschap. Hij verkeert in dezelfde situatie als Irvine; ook hij heeft vier punten voorsprong op zijn naaste belager.

Coronel concentreert zich voor volgend jaar volledig op een debuut in de Formule I. De suggestie van zijn manager Willi Weber – ook de manager van de broers Schumacher – om in Amerika Indycar te gaan rijden, naar het voorbeeld van Arie Luyendijk, wees Coronel van de hand. ,,Weber ziet dat ook als een manier om de Formule I binnen te komen, maar voor mij is de Formule I op dit moment de enige logische stap.''