Spanje

Herfstfestival

Het jaarlijkse Festival de Otoño in Madrid biedt de komende maanden een groot aantal voorstellingen op het gebied van theater, dans, multimedia- en andere disciplines verspreid over verschillende locaties in de stad. Flamenco van ondermeer José Menese (30 oktober) en Carmen Linares (5 november), allebei om 22u in het fraaie theater van het Colegio Ofical de Médicos (Calle Santa Inés). Dans met Baryshnikov's White Oak Dance Project, 11 en 12 november in het Teatro Albéniz (Calle Paz 11). Multimedia-performance Afasia van Marcellí Antúnez van 4 t/m 6 november om 20u in het Teatro del Instituto Francés (Marques de la Ensenada 10). Inl via 012 of 00-34902488488/34902101212. Internet: www.comadrid.es/cmadrid/ceyac/festival de otono.

Warhol in Bilbao

Goede aanleiding om een keer het fraaie Guggenheim Museum in Bilbao te bezoeken: t/m 16 januari is er een ruim opgezette overzichtstentoonstelling van het werk van Andy Warhol. Naast de eigen collectie van het Guggenheim ook een groot aantal bijdragen van andere musea te zien. Schilderijen, sculpturen, grafisch werk, foto's, films, maar ook mode, televisie en muziek afkomstig uit de werkplaats van Warhol en gemaakt tussen 1950 en 1980. Catalogus met 600 illustraties. Andy Warhol: A Factory Museo Guggenheim Bilbao, Abandoibarra Et 2. Inl 00-34944359000.

Picasso in Barcelona

In het Museu Picasso in Barcelona is nog tot eind januari een tentoonstelling van de schilder rond het thema landschappen te zien. Aan het begin van zijn loopbaan heeft Picasso veel landschappen geschilderd, later kwam de nadruk meer te liggen op de landschappelijke introspectie. Deze overgang is getracht weer te geven met werken uit de verschillende perioden. Picasso: paisaje interior y exterior, Museu Picasso, Carrer de Montcada 15-23. Inl 00-34933196310.

En verder

Tentoonstelling van Rembrandt-etsen in het gebouw van de Fundación Carlos Amberes, Claudio Coello 99 00-914352201 t/m 21 nov; Thyssen-Bornemisza Museum stelt zijn landschappen van Breughel en Van Gogh tentoon t/m eind jan (Museo Thyssen-Bornemisza, Paseo del Prado 8)