Selectie Galerie

Jan Koster

Onder de titel `Koelucht' toont Jan Koster een reeks fotocollages van oer-Hollandse landschappen vol grazende koeien. De foto's zijn gemaakt met een eenvoudige camera en vervolgens aan elkaar gemonteerd tot brede panorama's. Opvallend is de gelijkenis met de zeventiende eeuwse landschapsschilderkunst van Paulus Potter. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan. T/m 27 nov in Galerie Paul Andriesse, Prinsengracht 116, Amsterdam. Di t/m vr 11-18u, za 14-18u.

Lucebert

In 1991 was Lucebert enige tijd werkzaam in het Berlijnse keramiek-atelier van Kattrin Kühn. Zijn dagelijkse busreis over de Kurfürsterdamm naar het atelier, inspireerde de schilder/dichter om de veelkleurige gezichten van zijn medereizigers vast te leggen op tegels. De vijftig keramische portretten die zo ontstonden worden nu, ter gelegenheid van Luceberts 75ste geboortejaar, voor het eerst als één groot tableau tentoongesteld. T/m 27 nov in Galerie Metis, Keizersgracht 688, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

Buitenlandse ateliers

Het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst stelt ieder jaar vier ateliers in Berlijn, Parijs, Japan en New York ter beschikking aan Nederlandse kunstenaars. In de expositieruimte van het Fonds presenteren Mathilde ter Heyne, Karin van Dam en Karin Arink het werk dat zij het afgelopen jaar in hun buitenlandse werkruimte maakten. Jeanne van Heeswijk houdt 29 okt om 16u een lezing over haar project in New York, waar zij haar studio in P.S.1 liet verbouwen tot hotelkamer. T/m 26 nov, Brouwersgracht 276, Amsterdam. Ma t/m vr 9-17u.

Van Mij Over Mij

In aansluiting op de tentoonstellingen `Rembrandt Zelf' en `Me, Myself & I' in Den Haag, organiseert Stroom een tentoonstelling met zelfportretten van 38 Haagse kunstenaars. Onder de titel `Van Mij Over Mij' zijn werken te zien van o.a. Bill Bogaarts, Joke van Katwijk en Marijke de Wit. T/m 27 nov, Toussaintkade 55, Den Haag. Di t/m za 12-17u.

En verder

Schilderijen van Judith Glaus t/m 10 nov in Galerie Oele, Lijnbaansgracht 314, Amsterdam; tekeningen van Juul Kraijer t/m 6 nov in Galerie Akinci, Lijnbaansgracht 317, Amsterdam; schilderijen van Annemiek de Beer en een installatie van Roger Cremers t/m 10 nov in Galerie Van Wijngaarden, Lijnbaansgracht 318, Amsterdam; schilderijen van Mariska van den Ende t/m 12 nov in de LAKgalerie, Cleveringaplaats 1, Leiden; Saskia Janssen, George Korsmit en Owen Oppenheimer exposeren t/m 13 nov in Galerie Flatland, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht.