Schalken stuit na zege op Kucera nu op Andre Agassi

Na een eclatante zege op de Slowaak Karol Kucera ontmoet Sjeng Schalken vanavond in het toernooi in Stuttgart 's werelds beste tennisser van 1999, Andre Agassi. Schalken arriveerde in Duitsland als laatste invaller bij het Super Nine-toernooi. Zijn eerste zege, op de Fransman Arnaud Clement, was al sensationeel. Gisteren was hij te sterk voor Kucera, nummer vijftien van de plaatsinglijst: 7-5 en 6-1.

In de achtste finales van het toernooi waarin Krajicek drie keer in de finale stond, wacht nu Agassi op de Limburger. De winnaar van de Grand Slams in Parijs en New York won gisteren eenvoudig van de Australiër Mark Philippoussis, 6-2 en 6-4. Krajicek speelt vanavond tegen de Spanjaard Alex Corretja, die de Amerikaan Jim Courier uitschakelde. (ANP)