Nuon neemt belang in installatiebedrijf

Energiebedrijf Nuon neemt een belang van 35 procent in installatiebedrijf Kropman. Met de deelneming willen beide bedrijven vastere voet aan de grond krijgen op de markt van ondernemingen die hun complete energievoorziening uitbesteden.

Na de portiers, schoonmaak en catering beschouwen grote bedrijven ook energievoorziening niet meer als kernactiviteit. Energiebedrijven als Nuon staan te trappelen dat over te nemen om zo de grote klanten te behouden. Zij hebben echter niet voldoende technische kennis in huis om de installaties te onderhouden en aan te leggen. Installatiebedrijven azen ook op het werk dat grote bedrijven uitbesteden, maar hebben geen verstand van energielevering. ,,Nuon doet het werk voor de schakelkast. Wij doen al het werk achter de schakelkast. Zo kunnen we complete dienstverlening leveren'', schetst Kropman-directeur J. van den Heuvel de samenwerking.

Nuon stelt dat het veel verwacht van de uitbestedingsmarkt, maar dat het niet van plan was zelf een installatiebedrijf van de grond te tillen. Kropman heeft tien vestigingen en 800 werknemers in het hele land. (ANP)