Hongarije houdt `whiskyman' aan

De meestgezochte man van Hongarije, Attila Ambrus, bijgenaamd `whiskyman', is gisteren in Boedapest gearresteerd. De 29-voudige bankrover, die in een paarse Mercedes door Boedapest reed toen hij werd ingerekend, is in Hongarije een bijna legendarische figuur. Hij slaagde erin zich zeer deskundig te vermommen, vermeed bij de overvallen geweld en liet weten de banken slechts te beroven om zijn vriendin cadeaus te geven. Hij ontkwam telkens schijnbaar moeiteloos. Voor elke beroving dronk hij zich moed in met een glas whisky. Tijdens de jarenlange reeks van bankovervallen is hij één keer eerder opgepakt, in januari van dit jaar. Maar in juni ontsnapte hij omdat hij in de gevangenis geen vreemde talen mocht leren en sindsdien is de reeks spectaculaire overvallen voortgezet. De laatste, en grootste, vond op 20 oktober plaats. (AP)