Brabants bedrijf strijkt geld

Textielgroothandel Heijzoo in het Brabantse plaatsje Mariaheide strijkt voortaan de bankbiljetten voordat ze worden aangeboden aan de plaatselijke Rabobank. Volgens directeur Van der Heijden is hij tot dit opmerkelijke besluit gekomen, omdat de bank vanaf deze maand voor een gekreukeld biljet een fors bedrag in rekening brengt.

,,De bank heeft landelijk aangekondigd dat voor een verfrommeld biljet per storting 2,5 procent in rekening wordt gebracht met een minimum van 100 gulden. Dat loopt flink op als je bij de bank 50.000 gulden aanbiedt'', aldus de verbolgen textielhandelaar.

Hij begrijpt dat een gekreukeld briefje lastig kan zijn bij het automatisch sorteren. Het heeft volgens hem echter geen pas om de klant daarvoor te laten opdraaien, vooral niet omdat de bank voor alle transacties al kosten in rekening brengt. (ANP)