Blair wil Dobson in Londen als burgemeester

De Britse premier Blair heeft gisteren voor het eerst openlijk gezegd ex-minister van Volksgezondheid Frank Dobson te steunen als Labour-kandidaat voor het burgemeesterschap van Londen. Ken Livingstone, Dobsons tegenkandidaat en burgemeester van Londen totdat ex-premier Thatcher die functie in 1986 ophief, zei dat Blairs interventie bewijst hoe de partij de verkiezing, in mei volgend jaar, naar haar hand wil zetten. Livingstone, een rebel aan Labours linkerflank, is nog steeds erg populair in Londen. Als hij wordt gekozen tot kandidaat zou hij de beste kans maken de Conservatieve kandidaat, romanschrijver en miljonair Jeffrey Archer, te verslaan. Als hij niet wordt gekozen dreigt hij als onafhankelijk kandidaat mee te doen. Oud-actrice en parlementariër Glenda Jackson dingt als derde naar de Labour-kandidatuur.