Batistuta krijgt vol Wembley stil

Arsenal werd gisteravond de grote verliezer in groep B van de Champions League. Door een schitterend doelpunt van topscorer Batistuta won Fiorentina op Wembley met 1-0 van Arsenal, dat via de zijdeur werd afgevoerd naar het UEFA Cup-toernooi. FC Barcelona blijft swingen in de Champions League. De ploeg van Louis van Gaal rolde AIK Solna uit Zweden met 5-0 op. De Nederlandse aanvallers Kluivert en Zenden scoorden elk twee keer. Rivaldo, Figo en Cocu ontbraken in de basisopstelling.

De Argentijnse spits Batistuta bracht ruim 73.000 supporters van Arsenal tot zwijgen. Met een flitsende demarrage en een schot vanuit een moeilijke hoek passeerde de aanvaller van Fiorentina een kwartier voor tijd doelman Seaman. Het Engelse elftal met de Nederlandse aanvallers Dennis Bergkamp en Marc Overmars ontketende vervolgens een ware stormloop op het Italiaanse doel. Maar na de al even pijnlijke 4-2 nederlaag op Wembley tegen Barcelona werd Arsenal na het tweede verlies in de Champions League veroordeeld tot deelname aan de derde ronde van de UEFA Cup.

Lazio Roma schaarde zich zoals verwacht als eerste uit groep A bij de laatste zestien. De Romeinen hadden voor eigen publiek genoeg aan een punt tegen Leverkusen. Nedved zorgde binnen een minuut voor 1-0. Kirsten maakte een minuut voor rust gelijk. Dinamo Kiev behield een kans door met 2-1 bij Maribor te winnen. De teruggekeerde aanvaller Sergi Rebrov maakte beide Oekraïense treffers, de winnende vanaf de strafschopstip.

In groep D verspeelde Olympique Marseille de eerste plaats door met 3-2 van Sturm Graz te verliezen. De Oostenrijkers kwamen drie keer op voorsprong en verdedigden die uiteindelijk tegen tien man met succes. Mählich zette Graz na ruim een kwartier op 1-0. De Fransen kwamen pas na rust op gelijke hoogte door toedoen van Christophe Dugarry, die net was ingevallen voor Ivan de la Peña. De Spanjaard deed welgeteld vijf minuten mee. Hij verving Issa maar raakte meteen geblesseerd.

Dugarry hield de kansen van Olympique ook na een nieuwe achterstand (2-1 door Kocijan) overeind. Hij had op dat moment nog maar negen medespelers. Blondeau had rood gekregen. Kocijan besliste de wedstrijd vijf minuten voor tijd. Graz heeft daardoor plotseling weer uitzicht op deelname aan de UEFA Cup.

Manchester United nam in Zagreb het lot in eigen hand. De Engelsen, met Jaap Stam als vanouds in het hart van de defensie en Jordi Cruijff met Raimond van der Gouw op de bank, versloegen Croatia met 2-1 en zijn zeker van de tweede ronde. De doelpunten kwamen op naam van Beckham en Keane. De tegentreffer van Prosinecki, in de 90ste minuut, kon de spanning niet terugbrengen. Cruijff viel in de 79ste minuut in voor Cole.