Weer onderzoek naar Soeharto

Indonesië's nieuwe procureur-generaal Marzuki Darusman wil het onderzoek naar malversaties door oud-president Soeharto voortzetten. ,,De bedoeling is de zaak te heropenen en voor het gerecht te brengen'', zei Darusman vanochtend. Eerder deze maand zei de hoogste openbaar aanklager van het land, waarnemend procureur-generaal Ismudjoko, dat het onderzoek werd beëindigd wegens gebrek aan bewijs. Darusman zei dat ook het onderzoek naar het schandaal rond de Bank Bali wordt voortgezet. ,,Het is cruciaal dat deze twee zaken op een goede en duidelijke manier worden opgelost, zodat de boodschap voor iedereen helder is. We zullen geen achterbakse zaken meer toestaan.'' President Wahid zei vanochtend de beslissing van Darusman te respecteren maar dat hij persoonlijk de voorkeur gaf aan terugbetaling door Soeharto van ten onrechte verkregen gelden boven slepende juridische procedures. (Reuters)