Trio met 200.000 xtc-pillen gepakt

Drie Nederlandse mannen zijn dit weekeinde aangehouden in New York City wegens de invoering van 200.000 ecstasy-pillen. Als ze worden veroordeeld, kunnen ze in de VS maximaal twintig jaar celstraf krijgen. De drie mannen, van 46, 51 en 54 jaar, hadden de pillen verstopt in hun koffers. Doordat hun vlucht vrijdag naar Newark International Airport overboekt was, mochten zij niet mee van de luchtvaartmaatschappij. Hun koffers zaten al wel in het toestel. Bij de gebruikelijke controle van koffers die aankomen zonder passagier, ontdekte de douane de pillen. De drie verdachten kwamen een dag later aan in New York. Vanuit een hotel belden ze de luchthaven om hun tassen te laten bezorgen. De politie werd ingeseind en arresteerde hen. De straatwaarde van de pillen bedraagt 10 miljoen gulden. (AP).