Herstel Duitse economie verwacht

Het herstel van de Duitse economie zal volgend jaar doorzetten. De omstandigheden daarvoor zijn gunstig. Wel kan de regering meer doen om de groei te bevorderen, vooral via belastingverlagingen. Dat zeggen de zes belangrijkste instituten voor economisch onderzoek in Duitsland in hun gisteren gepubliceerde najaarsrapport. De raming voor de groei van de economie in 2000 is in vergelijking met het voorjaarsrapport iets verhoogd van 2,6 tot 2,7 procent. De prognose voor dit jaar is verlaagd van 1,7 tot 1,4 procent.

De verbetering van de situatie schept volgens de instituten ruimte om de belastingen en de sociale premies verder te verlagen. ,,De bestaande plannen zijn lang niet voldoende''. Om op langere termijn een hogere economische groei te bereiken, zal de regering ook ,,ambitieuze'' structurele hervormingen op de arbeidsmarkt moeten uitvoeren. (DPA, RTR)