GLUREN MET WEBCAMS

Niet alleen vrouwen laten zich bekijken via webcams, ook talloze mannen zijn ijdel genoeg om zichzelf 24 uur per dag te laten filmen. ,,Goh dit is wel grappig zeg, dat je gewoon allemaal mensen naar je laat kijken! Moet je dan niet heel erg zeker van je zelf zijn!?'' vraagt Kim uit Utrecht in het gastenboek op de webcam-site van Atilla (www.atillaonline.com).

Atilla (27) uit Amsterdam is zelfverzekerd genoeg voor een webcam. Op Atilla Online is het leven van de jongeman te volgen, die veel tijd voor de camera doorbrengt. Gisteravond heeft hij een feestje gehad. We zien Atilla en een stel vrienden het glas heffen voor de camera. Hij houdt zelfs een papiertje omhoog met de tekst `Come here', alsof hij zijn toeschouwers (hij heeft er een paar honderd per dag, vertelt Atilla per e-mail) wil uitnodigen. Vanochtend hing hij een beetje slaperig en katerig aan het ontbijt. Waar hij daarna naartoe is gegaan, vertelt hij niet. Misschien naar zijn werk. Elders op zijn site is Atilla te zien op Schiphol. Hij werkt bij Aero Groundservices, een bedrijf dat onder meer bagage uit vliegtuigen naar de luchthaven transporteert. Of naar college. In het beeldarchief zien we Atilla vaak aan een bureau met boeken en aantekeningen.

Sinds september 1998 heeft Atilla, een HBO-student, een webcam en een eigen domein. Alle veranderingen die hij de afgelopen vijf maanden aan zijn site heeft aangebracht, heeft hij opgetekend. De site is een keer uit de lucht geweest omdat hackers hem hadden aangevallen, hij is een keer van webadres gewisseld en hij is bezig met een biografie in Flash (een animatieprogramma voor Internet). Over zijn privéleven komen we weinig te weten. Van de zomer is Atilla vier weken naar Turkije geweest en als hij jarig is (hij is onlangs 27 geworden) verzucht hij dat ie liever nog steeds 21 zou zijn.

Atilla is een aantrekkelijke jongen, maar zijn site is een beetje saai omdat hij veel weg is en als hij er wel is vaak te nadrukkelijk poseert voor de camera. Wat hij zoal doet in het dagelijks leven en wat hem beweegt, blijft raadselachtig. (Tekst: Marie-José Klaver, beeld: www.atillaonline.com)