Zakenbank koopt helft Formula One

Morgan Grenfell betaalt 2,75 miljard gulden voor een belang van 50 procent in Formula One, het bedrijf van Bernie Ecclestone dat eigenaar is van de Formule-1 autosport en onder meer de televisierechten beheert. Dat heeft de zakenbank, onderdeel van Deutsche Bank, vanochtend bekend gemaakt. De bank zal een deel van dat belang doorverkopen aan andere investeerders en heeft afspraken gemaakt met Ecclestone over een beursgang van het bedrijf.

De plannen voor de beursgang van Formula One zijn herhaaldelijk uitgesteld door een lopend onderzoek van de Europese Commissie naar een mogelijk monopolie van het bedrijf bij de verkoop van de tv-rechten en naar belangenverstrengeling. In juni oordeelde de commissie in een voorlopig oordeel dat de manier waarop de Formule-1 is georganiseerd, in strijd is met de Europese wetgeving.

Volgens de Financial Times van vanochtend zouden de Italiaanse families Bennetton en Bonomi geinteresseerd zijn in een belang van 37,5 procent in Formula One.