Shell blijft investeren in Nigeria

De Koninklijke/ Shell Groep en haar partners in Nigeria gaan in de tweede fase van een groot olie- en gasproject 1 miljard dollar (ruim 2 miljard gulden) investeren. Het gaat om een offshoreveld met een reserve van 350 miljoen vaten olie in ondiepe wateren voor de kust van de Niger Delta. Begin 2002 begint de productie, die na volledige ontwikkeling van het veld 350 miljoen vaten per dag en 2,85 miljoen kubieke meter aardgas zal belopen. Deze investering maakt deel uit van een geïntegreerd project dat eerder dit jaar werd bekendgemaakt en waarin de partners in totaal 8,5 miljard dollar stoppen. In de tweede fase dragen alleen de private partners van het consortium – Shell, Elf Aquitaine en Agip – de kosten en doet de Nigeriaanse overheid niet mee. (Redactie Economie)