Bouw- en Houtbond FNV eist meer loon

De Bouw- en Houtbond FNV gaat in zijn looneis verder dan de overkoepelende vakcentrale FNV. De bond wenst een loonsverhoging van minimaal 3,5 procent, bij een onderhandelingsruimte van minimaal 5 procent. De vakcentrale FNV stelt een looneis van 3 procent, plus een half procent voor verbetering van overige arbeidsvoorwaarden. De bondsraad van de Bouw- en Houtbond besloot gisteren tot de aanscherping.

Vooral de hoge winsten en de `onevenredige hoge salarisverhoging' van de top van het bedrijfsleven bracht de Bouw- en Houtbond ertoe geen genoegen te nemen met een loonsverhoging van 3 procent. ,,Het wordt tijd dat wij gaan meeprofiteren van de gigantische winsten'', aldus een van de bondsraadsleden. De Bouw- en Houtbond wijst ook op de krapte op de arbeidsmarkt, wat hogere werkdruk in de hand werkt. ,,Daar mag best wat meer tegenover staan.''

De komende maanden onderhandelt de Bouw- en Houtbond FNV over dertien CAO's voor in totaal zo'n 110.000 werknemers.