Miljoenenclaim pizzaketen tegen Telfort

Pizzaketen Al Capone's dient een schadeclaim van 1 à 2 miljoen in tegen telefonieaanbieder Telfort, omdat de filialen van Al Capone's de hele vrijdagavond telefonisch onbereikbaar waren. De telefonieaanbieder zegt zelf weinig aan de onbereikbaarheid te kunnen doen. Telfort is voor een deel afhankelijk van de ruimte op het KPN-net, dat echter overbelast is. Telfort wijst met de beschuldigende vinger naar KPN, dat onvoldoende ruimte op zijn net heeft. Het bedrijf overweegt ook de schadeclaim naar KPN door te schuiven. De zaak brengt KPN extra in het nauw, omdat toezichthouder Opta eerder deze maand de telefoniereus al maande meer capaciteit beschikbaar te stellen aan derden. De Opta vond het ongepast dat KPN in tijden van schaarste begint met het aanbieden van gratis internet. (ANP)