Justitie onderzoekt zelfmoord politiecel

De rijksrecherche is een onderzoek gestart naar de dood van een 45-jarige man uit Foxhol, die vrijdag een poging tot zelfdoding deed in een politiecel in Hoogezand. De man is zaterdag overleden in het ziekenhuis.

De man werd vrijdag aangehouden nadat hij ambtenaren van de sociale dienst in Hoogezand had bedreigd. Hij werd vervolgens in een cel van het politiebureau ingesloten, waar hij zichzelf probeerde te verhangen aan zijn kleding. De politie en de GGD hebben nog reanimatie toegepast. In zeer kritieke toestand werd de man zaterdag overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later is overleden.

In het kader van het onderzoek is door de Groninger officier van justitie sectie gelast op het lichaam van de overledene. Dat is een standaardprocedure bij een zelfdodingen in een politiecel.

Een woordvoerder van het openbaar ministerie in Groningen wil verder geen commentaar leveren over de dood van de arrestant. ,,We zijn hier zeer terughoudend in, zolang het onderzoek loopt. Dat moet duidelijkheid geven over de feiten en omstandigheden rond de zelfdoding.''