Jazz-prijs voor altsaxofonist Van Kemenade

De VPRO/Boy Edgar Prijs, Nederlands belangrijkste jazzprijs, is dit jaar toegekend aan Paul van Kemenade. De Tilburgse altsaxofonist, componist, bandleider en programmeur krijgt de prijs – 25.000 gulden en een plastiek van Jan Wolkers – op 17 januari 2000 door de Tlburgse burgemeester Johan Stekelenburg uitgereikt in het BIMhuis te Amsterdam.

Van Kemenade is al meer dan twintig jaar actief in de jazzmuziek. Als sideman speelde hij in vele formaties, variërend van duo's tot bigbands, en werkte hij mee aan meer dan dertig lp's en cd's. Op dit moment speelt de saxofonist onder andere in het Podium Trio, Contraband en het 1-2-3-4 Quartet. Met zijn eigen Paul van Kemenade Quintet, dat al vijftien jaar bestaat, bracht hij tot nu toe acht cd's uit. Van Kemenade is ook actief als programmeur.