Drie treffers Kanu in Londense derby

Met een zuivere hattrick heeft Nwankwo Kanu zaterdag de Engelse voetbalderby tussen Chelsea en Arsenal beslist. De Nigeriaanse international maakte op Stamford Bridge drie doelpunten in het laatste speelkwartier. Arsenal won op vijandelijke bodem met 3-2, nadat Chelsea een 2-0 voorsprong had genomen. Manchester United verloor met 3-1 van Tottenham Hotspur. Leeds United blijft koploper na een 4-4 gelijkspel tegen Everton.

Kanu zorgde voor de meeste opwinding in de Premier League. De speler met schoenmaat 48 had de bal aan zijn voeten gekleefd en zorgde voor enkele prachtige schijnbewegingen. Vooral de beslissende treffer van Kanu was van grote schoonheid. Hij zette de Nederlandse doelman De Goey op het verkeerde been en schoot de bal bijna vanaf de doellijn hard en hoog in het doel van Chelsea. Trainer Vialli toonde zich een sportieve verliezer. ,,Voetbal is gelukkig heel onvoorspelbaar.''

In de Spaanse Primera Division heeft FC Barcelona de koppositie heroverd op Rayo Vallecano. De titelhouder won op eigen veld met 4-0 van Athlétic de Bilbao. Voor Barcelona scoorden Cocu, Rivaldo, Figo en Dani. De Nederlandse doelman Hesp moest opnieuw plaatsmaken voor zijn Spaanse collega Arnaud, die afgelopen woensdag tegen Arsenal zijn vuurproef op Wembley goed had doorstaan.

Rayo Vallecano verloor in eigen stadion met 3-1 van Betis Sevilla. De verdedigers Hernandez en Alcazar van de thuisclub kregen een rode kaart. Real Madrid blijft in de problemen. Dit keer kwam de miljoenenclub niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Sevilla. Raul voorkwam een nederlaag van Real, dat in de laatste zeven competitiewedstrijden niet tot winst kwam.

In de Italiaanse Serie A eindigde de stadsderby tussen Inter en Milan in een 2-1 zege voor de `bezoekende' club. De Liberiaanse spits Weah maakte vlak voor tijd het beslissende doelpunt voor Milan. De Oekraïner Sjevtsenko had voor de gelijkmaker (zijn zevende goal van het seizoen) gezorgd, nadat Ronaldo de openingstreffer voor Inter had gemaakt. De Braziliaan kreeg later een rode kaart, nadat hij de Argentijn Ayala van Milan met een elleboogstoot had gevloerd.

Koploper Lazio Roma heeft na zeven wedstrijden drie punten voorsprong op Juventus. Lazio won thuis met 4-2 van Lecce. Juventus kwam bij Bari niet verder dan 1-1. Milan passeerde Inter op de ranglijst. De titelhouder heeft vier punten achterstand op Lazio. Fiorentina leed de derde nederlaag van het seizoen. Na de 2-0 bij Piacenza wilde trainer Trapattoni van Fiorentina zijn ontslag indienen, maar het bestuur weigerde medewerking te verlenen. Fiorentina speelt woensdag een mogelijk beslissende wedstrijd in de Champions League tegen Arsenal.

In de Duitse Bundesliga beleefde Borussia Dortmund gisteren een slechte `generale' voor de wedstrijd tegen Feyenoord in de Champions League. Vijf dagen na de 3-0 nederlaag tegen het Noorse Rosenborg leed Dortmund opnieuw een zware thuisnederlaag. In het Westfalenstadion verloor de lijstaanvoeder met 3-1 van Werder Bremen. Bayern München, morgenavond tegenstander van PSV, won met 2-0 bij Kaiserslautern. Trainer Hitzfeld gaf zeven basisspelers rust, in verband met de Europese belangen van Bayern.