Christenen opgepakt in Israel

De Israelische politie heeft tijdens een nachtelijke overval 21 voornamelijk Amerikaanse fundamentalistische christenen in El-Eizariya op de Olijfberg in Jeruzalem aangehouden voorafgaand aan uitwijzing. Volgens de politie vormen zij een gevaar voor de openbare orde en veiligheid. De politie zegt over inlichtingen beschikken dat de gearresteerde christenen plannen smeedden om de twee moskeeën op de Tempelberg in Jeruzalem op te blazen of daar collectief zelfmoord te plegen om de komst van de Messias bij de eeuwwisseling af te dwingen.

De Amerikaanse zuster Sharon van het `Huis van Gebed' ontkende vanmorgen via haar mobiele telefoon vanuit de bus die haar naar een Israelische gevangenis vervoerde, met klem dat zij of haar groep plannen had om zelfmoord te plegen of de moskeeën op te blazen. ,,Wij geloven niet in zelfmoord'', zei ze. ,,Ik ben onthutst over deze politieactie. Maar omdat ik in God geloof draag ik de arrestatie en uitwijzing in blijdschap. Als God het wil blijf ik in het heilige land. Misschien breekt er een staking op het vliegveld uit die de uitwijzing onmogelijk maakt''. Onder de gearresteerden bevindt zich ook broeder David, die al twintig jaar in El-Eizariya woonde. ,,Van zelfmoordplannen of geweld tegen de moskeeën is geen bij ons geen sprake'', zei hij onlangs.

Zwarte Amerikanen van de kleine secte `Huis van David' zijn ook onder de arrestanten. Leiders van het `Huis van David' ontkenden onlangs eveneens zelfmoord te willen plegen. Israel heeft begin dit jaar al een groep `Bezorgde Christenen' uit Denver uitgewezen en deze maand andere leden van deze secte, die per boot in Haifa aankwamen, de toegang ontzegd.