`Seniorenpand'

– De 52-jarige Carmel Knutsen gaat een kopje thee zetten in haar nieuwe woning in het `Seniorenpand' in Rotterdam. Met zes oudere druggebruikers maakt ze gebruik van een nieuw project dat op initiatief van de junkiebond in Rotterdam en met hulp van GG en GD, de gemeente en het Boumanhuis (verslavingszorg) van de grond is gekomen.

De bond vond het schrijnend dat oudere verslaafden de straat op moeten om aan drugs te komen. Bovendien is dat voor de gebruikers gevaarlijk omdat `de scene' in de laatste jaren veel harder is geworden.

Aanvankelijk wilde men de verslaafden in een zelfstandig pand onder brengen, maar de buurt maakte bezwaar. Nu is een vleugel van een bestaand complex voor ouderen vrijgemaakt voor de opvang. In haar huurwoning krijgt mevrouw Knutsen de dagelijkse dosis en wordt haar gebruik geaccepteerd. De hulpverleners, 24 uur per dag aanwezig, zijn in dienst van het Boumanhuis. Over de herkomst van de drugs wil een hulpverlener alleen kwijt dat ,,het goed geregeld is''.