Selectie Televisie

ACTUALITEITEN

De achtste Dag. Gesprek met homoseksueel Ron van Zeeland die als SP-lid door Turkse en Marokkaanse jongeren uit de deelgemeenteraad Delfshaven in Rotterdam is weggepest en de samenwerking tussen popzangeres Sezen Aksu uit Turkije met het Willem Breuker Collectief. Ned.1, 16.05-16.30u.

Nova. Onder meer een gesprek met de leden van het legendarische kwartet Crosby, Stills, Nash & Young uit de jaren zeventig die inmiddels een nieuwe cd hebben gemaakt en in januari voor het eerst in 25 jaar weer samen op tournee gaan. Ned.3, 22.15-22.45u.

DOCUMENTAIRES

Correspondent. Kijkje in de wereld van Slobodan Milosevic en zijn vrouw Mira, waar chantage en corruptie heersen, na het verlies van de oorlog om Kosovo. BBC2, 19.50-20.35u.

Columbus: De Weg naar de Vrijheid. Eerste deel van een drieluik waarin wordt teruggekeken op de vreedzame revolutie in Oost-Europa bij de val van het IJzeren Gordijn tussen Hongarije en Oostenrijk. TV2, 23.27-0.18u.

MUZIEK

Plankenkoorts: Jo Lemaire zingt Edith Piaf. Concertregistratie van Jo Lemaire die bekende en minder bekende hits van Edith Piaf vertolkt. Afgewisseld met beelden van de zoektocht van Jo Lemaire naar de achtergrond van deze Franse zangeres. Canvas, 23.15-0.10u.

In Memoriam Harry Bannink. Selectie van twintig liedjes uit het oeuvre van de deze week overleden componist/pianist/arrangeur Harry Bannink. Met onder andere het eerste liedje dat Bannink samen met Annie M.G. Schmidt maakte en en het laatste liedje dat hij onlangs nog voor Het Klokhuis componeerde. Verder liedjes uit Ja zuster, nee zuster, Sesamstraat en Het Klokhuis. Ned.3, O.30-1.30u.

AMUSEMENT

Kopspijkers. Onder andere nemen de deejays Jeroen van Inkel (Veronica) en Edwin Evers (KRO) het tegen elkaar op met `kopspijkeren' en verklaart een bioloog het gedrag van de bewoners van het Big Brother- huis. Tevens beweert een bakker dat `linksdraaiend brood' gezonder is dan het brood van een warme bakker. Ned.3, 20.08-21.03u.

KUNST

Kunst... omdat het moet. Portret van de Franse schilder Armand Fernandez, bekend als Arman. Hij is wellicht de enige Fransman die het in Amerika gemaakt heeft en bepaalde met Warhol, Oldenburg, Rauschenberg en Lichtenstein het beeld van de Pop Art. TV2, 0.18-1.11u.