Selectie Radio

OVT.

Oud-politicus André van der Louw kijkt terug op Chili en directeur Hans Bennis van het P.J. Meertens Instituut (onderzoek en documentatie van de Nederlandse taal en cultuur) praat over de nieuwe koers van het instituut. In het tweede uur een reportage over het ideaal van de RMS, Republik Maluku Selatan. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Met in het tweede uur een debat over de haat-liefde-verhouding tussen pers en politiek met Kamerlid Peter Rehwinkel (PvdA), AD-redacteur Stephan Koole, programmaleider van de NPS Carel Kuyl en oud-voorlichter Jan Goeyenbier. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met CDA-voorzitter M. van Rij over de vitaliteit van de democratie, de kwaliteit van de samenleving en burgemeestersbenoemingen. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Naar aanleiding van het overlijden van Harry Bannink een compilatie van een eerder uitgezonden programma met de componist. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. Aandacht voor o.a. de afscheidsvoorstelling van poppenspeler Feike Boschma, schrijver en historicus Wim Jurg over zijn roman De secretaris, de monoloog Keefman van Jan Arends door het Ro-theater en een discussie over de sponsoring van beeldende kunst. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. De 58-jarige miljonair en rotary-lid Ton Kleyn besloot acht jaar geleden zijn handel in vrachtwagens te verkopen. Hij ging milieurecht studeren en is de motor achter de Stichting Duurzame Mobiliteit. Ook is hij actievoerder tegen de Betuwelijn. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.