Selectie Radio

Faros. Onder meer aandacht voor de tentoonstelling in Naturalis over het leven op het Japanse eiland Dejima voor de kust van Nagasaki, ruim twee eeuwen geleden. Het eilandje met de Nederlandse handelspost was de enige poort van Japan naar het Westen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de programmadirecteur van de AVRO Boudewijn Klap die in november afscheid neemt. Verder aandacht voor de nieuwe musical over stripheld Kuifje. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Gesprek met o.a. beeldend kunstenaar Phil Bloom die gefascineerd is door varkens. Op haar schilderijen figureren mensen met varkenskoppen en veel biggetjes die soms als Rubiaanse engeltjes de hoeken sieren. Verder een portret van de Franse zanger en liedjesschrijver Serge Gainsbourg (1928-1991). Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van Jan Rot, voormalig zeeman en zanger Jeroen Zijlstra, Stef Bos en de Turkse groep Seda. Radio 2, 23.02-24.00u.

Easy listening. O.a de dochter van Joao en Astrud Gilberto - Bebel Gilberto - met bossa nova-klassiekers van haar ouders, songs van Fred Astaire door gitarist Joe Pass en Oscar Peterson met ballet muziek van de Franse componist Leo Delibes. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.