Ronaldo werkt aan huwelijk

Ronaldo heeft een advocaat aan het werk gezet om een huwelijkscontract op te stellen. De 23-jarige Braziliaan, spits bij Inter Milaan, treedt in december in het huwelijk met zijn drie jaar jongere landgenote Milene Domingues. Dat schreef gisteren het Braziliaanse dagblad Folha de Sao Paulo.

Volgens de krant regelt het contract vooral de gevolgen van een scheiding. De twee zaakwaarnemers van Ronaldo, Reinaldo Pitta en Alexandre Martins, zouden het initiatief voor het huwelijkscontract hebben genomen.

Het vermogen van Ronaldo wordt geschat op tachtig miljoen dollar, omgerekend meer dan 160 miloen gulden. Het contract regelt ook dat de zaakwaarnemers bij scheiding tussen Ronaldo en Milene zestien miljoen dollar krijgen van hun cliënt. Dat is twintig procent van zijn huidige vermogen. Momenteel toucheren beide zaakwaarnemers ieder tien procent van elk contract dat de voetballer tekent.

Het huwelijkscontract moet ook de rechten na een eventuele scheiding regelen van het kind dat Ronaldo en Milene verwachten. (AFP)