Ook FNV wijst sociaal plan Gasunie af

Leden van de vakbond FNV Bondgenoten hebben het sociaal plan van Gasunie afgewezen. Eerder wezen de vakbonden CNV en De Unie het plan ook al af. De bonden vinden het onacceptabel dat de Gasunie overtollige werknemers via de WW wil afvoeren. De leden van de kleine vakbond VHP staan wel achter de plannen zoals ze nu op tafel liggen.

Gasunie moet zelf maar voor de kosten opdraaien, vinden de andere bonden. ,,Een reorganisatie die vooral is bedoeld om het rendement van een onderneming op te krikken, mag niet op de belastingbetaler worden afgewenteld'', oordeelde CNV-bestuurder J. Mulder woensdag, ,,zeker niet als de overheid een vinger in de pap heeft.'' Het gasbedrijf heeft aangekondigd enkele honderden banen te schrappen. De bonden gaan nu overleggen over actiemogelijkheden. De eigenaren van Gasunie zijn Shell, Esso, DSM en de Nederlandse staat.