M&S brengt leverancier in problemen

Het Britse warenhuisconcern Marks & Spencer heeft gisteren plotseling een eind gemaakt aan een contract met kledingleverancier William Baird. De twee bedrijven hadden al 30 jaar een exclusieve relatie. De toekomst van Baird is nu uiterst onzeker geworden. Het nieuws leidde in Londen tot een val van de beurskoers met 40 procent. De kledingdivisie van Baird is volledig afhankelijk van Marks & Spencer. Baird-topman D. Suddens kondigde aan begin volgende week opheldering van Marks & Spencer te zullen vragen en waarschijnlijk schadevergoeding te zullen eisen. Volgens hem zullen er onvermijdelijk veel ontslagen vallen. De kledingdivisie heeft 16 fabrieken met 4.360 werknemers in Groot-Brittannië en 3 fabrieken met met 2.900 werknemers in Sri Lanka. Bij de hele Baird-groep werken 13.500 mensen.