Medelijden met God

Er was eens een man en die had zijn kruisband gescheurd. Dus ging hij naar het ziekenhuis en daar gingen ze toen zijn kruisband opereren. Dat werd gedaan door een dokter die eerst ging praten met die man. Er was ook een zuster en die was ook heel aardig.

Er was ook een klein meisje en die had een ziekte en daardoor was haar been niet goed. Dus ging zij ook naar het ziekenhuis. Ze had wel een pop bij zich. Een zuster, maar niet die van toen straks, ging met haar spreken en aan haar vertellen dat ze eerst zou gaan slapen en dat ze tijdens die slaap haar been zouden opereren.

Er was ook een oude meneer en die had weer wat anders. Last aan zijn botten want het waren allemaal dingen met benen in deze aflevering van Het Ziekenhuis. In ieder geval, toen kwam die oude man dus binnen en gingen ze hem uitleggen wat ze gingen doen. Die meneer zag je ook eerst nog in bed en toen ging hij bellen. Toen zag je weer dat meisje en las iemand een kaart voor die ze van iemand had gekregen. Een hele lieve kaart. Tenminste dat denk ik, want later werd die kaart nog eens voorgelezen.

Oh ja en toen zag je weer die jongen van die kruisband. Je zag dat ze zijn been opensneden en allemaal dingen deden. Maar dat heb ik niet zo goed gezien want ik kan daar niet goed tegen.

En toen zag je weer dat meisje dat werd geopereerd en toen heb ik nog sneller doorgespoeld. En toen werd ze wakker en haar moeder was daar ook bij. En toen zag je die oude meneer weer. Je zag hem wakker worden en toen keek hij heel raar. Dat was wel een leuk gezicht hoor.

Je zult het niet geloven maar dit is het verhaal dat de makers van de EO-serie Het Ziekenhuis letterlijk verfilmd hebben. Misschien is het de meest subtiele omverwerping van de evolutie-theorie die ooit gemaakt is. Mensen die dergelijke tv-programma's maken en uitzenden kunnen onmogelijk het resultaat zijn van een evolutionair proces. Maar ik denk niet dat het programma zo bedoeld is.

Voor het eerst in mijn leven heb ik medelijden met God. En bid ik met alle macht dat hij niet bestaat. Je schaamt je toch rot met zo'n fanclub.

Het Ziekenhuis, zaterdag, TV2, 21.10-21.40u.

    • Raoul Heertje