Files door vakantie, ongelukken en regen

Regenachtig weer en vakantieverkeer hebben gistermiddag en -avond geleid tot een lange en drukke spits met veel files en ongelukken.

Het Traffic Information Centre kreeg gisteren vanaf het middaguur meldingen van zeventig aanrijdingen op de snelwegen. Daarbij vielen vier licht gewonden.

Bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in Driebergen kwamen aan de lopende band meldingen van ongelukjes binnen, meestal kop-staart-botsingen. ,,Het gebruikelijke beeld, maar dan wat meer in getal'', aldus een woordvoerder. Oorzaak van de vele ongelukken was volgens het TIC het regenachtige weer.

Op het hoogtepunt van de spits stond er in totaal 250 kilometer file. De langste opstopping was die op de A27 tussen Eemnes en Houten. Daar was het drukker dan normaal, mede door een omleiding vanaf de A2 waar een vrachtwagen was gekanteld. Volgens het TIC werd de omleiding opgeheven toen de route volliep.

Op de A4, op de toerit naar de A13 bij Den Haag, botste een vrachtwagen op een personenauto. De twee inzittenden van de auto moesten met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. Door het ongeluk was de toerit enige tijd afgesloten.

Gisteren voltrok zich ook een wisseling van de wacht in de herfstvakantie. Voor de ene helft van het land zaten de vrije dagen erop, voor de andere helft begon de herfstvakantie. Dit bracht de spits gisteren relatief vroeg op gang. ,,Mensen moeten om twaalf uur het huisje uit en om drie uur komt de nieuwe lichting. Vandaar de drukte in de middag'', aldus de woordvoerder van het Traffic Information Centre.