Directeur krant eet document

Ofer Nimrodi, directeur van de populaire Israelische krant Ma'ariv, blijkt om zijn vege lijf te redden papier te eten. Geheime videocamera's van de Israelische politie snapten hem daarbij toen de rechercheur de kamer in het politiebureau verliet waar hij werd ondervraagd over het huren van beroepsmoordenaars om vijanden uit de weg te ruimen. De beelden van een schichtig om zich heen kijkende Nimrodi die een stuk papier van een voor hem liggend belastend document afscheurt, kauwt en doorslikt verschenen gisteren in het journaal van de Israelische tv. Toen de rechercheur terugkwam nam Nimrodi een slok water om de laatste resten van het document door te slikken. De `affaire Nimrodi' verdringt zelfs het nieuws over de plannen van premier Ehud Barak de Palestijnen een staat op 18 procent van de Westelijke Jordaanoever aan te bieden.