De Louisville Sluggers

Voor de 36ste keer spelen de kampioen van de National League en de American League de komende week om de wereldtitel voor honkbalclubs, de finalereeks die bekend staat als de World Series. De New York Yankees, de kampioen van vorig jaar, stuiten op de Atlanta Braves. Werper Orlando `El Duque' Hernandez van de Yankees tegen werper Tom Glavine van de Braves, coach Joe Torre (al in 1996 en 1998 met de Yankees winnaar van de World Series) tegen coach Bobby Cox (in 1995 winnaar met de Braves). Daar draait het voornamelijk om de komende dagen. Vanavond wordt op Turner Field in Atlanta een begin gemaakt met de wedstrijdenreeks. Morgen is eveneens in Atlanta al weer het tweede duel, waarna het gezelschap verder speelt in New York. Speciaal voor de World Series heeft het beroemde honkbalartikelenbedrijf Hillerich&Bradsby een heel arsenaal aan knuppels ter beschikking gesteld. Met een gloednieuwe, glimmende, houten Louisville Slugger in hun handen zullen de slagmensen van de Braves, Chipper Jones en Gerald Williams, zich zonder twijfel ijzersterk voelen, misschien wel sterk genoeg om de Yankees te verslaan. Een Louis Slugger wenst iedere honkballer of honkballiefhebber zich. Hij is te bestellen op de website van Hillerich&Bradsby. Een replica van de laatste Louisville Slugger die Babe Ruth in 1935 kocht, kost slechts 80 dollar.

Aflevering 42 in de serie over helden van deze eeuw

    • Guus van Holland