VN: vrouwen nog steeds slecht betaald

Hoewel steeds meer vrouwen in de laatste twee decennia betaald werk hebben, verdienen zij gemiddeld nog steeds een derde minder dan hun mannelijke collega's. Dat blijkt uit een onderzoek van de Verenigde Naties. Volgens het `1999 World Survey on the Role of Women in Development' nemen bedrijven wereldwijd meer vrouwen in dienst. Maar dat werk is vaak slechtbetaald en zonder rechten. Volgens het onderzoek, dat elke vijf jaar wordt gepubliceerd, zijn de salarisverschillen tussen vrouwen en mannen gekrompen in de Verenigde Staten, El Salvador en Sri Lanka. Maar in met name Japan, Singapore, Taiwan en Birma is het verschil groter geworden. Het rapport is uitgebracht ter voorbereiding van de Algemene Vergadering van de VN volgend jaar waarin de ontwikkelingen sinds de wereldvrouwenconferentie in 1995 worden bekeken. (AP)