Veiling Wembley

Voetballiefhebbers krijgen vanaf vandaag de kans een deel van het wereldberoemde Wembley-stadion in Londen in bezit te krijgen. Voetbalartikelen en onderdelen van het stadion uit 1923, dat volgend jaar tegen de vlakte gaat, worden geveild door het Internet-veilinghuis OXL.com. De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor de bouw van een nieuw stadion.

De veiling start naar verwachting begin volgend jaar, maar geïnteresseerde Internet-gebruikers kunnen zich met ingang van vandaag al laten registreren op de website http://www.qxl.com. Zij zullen een complete inventarislijst ontvangen voordat deze openbaar gemaakt wordt. De fans kunnen bieden op de meest uiteenlopende artikelen: van het rode tapijt dat wordt gebruikt bij koninklijk bezoek tot stukjes van de grasmat.

Paul Fletcher, commercieel directeur van het Wembley National Stadium Ltd., reageerde enthousiast op de veilingplannen. ,,De reacties van het publiek zijn tot nog toe overweldigend. Bellers hebben laten weten alles te willen hebben, van de beroemde Twin Towers tot de haakjes in de kleedkamers. Dankzij de online-veiling geven we mensen overal ter wereld de kans een stukje van de Wembley-historie te kopen.'' Volgens een woordvoerder van de Football Supporters Association is het spijtig dat de veiling slechts voor Internet-gebruikers openstaat. ,,Er moet een telefoonlijn komen, zodat iedereen in Groot-Brittannië een bod kan uitbrengen.''