Pinochet ontvangt vragenlijst van Chileense rechter

Een Chileense rechter heeft een lijst met 75 vragen opgestuurd aan de Chileense oud-dictator Augusto Pinochet, die sinds vorig jaar vastzit in Londen. De vragen hebben betrekking op vermeende schendingen van de rechten van de mens onder het militaire regime van Pinochet (1973-1990). Dat meldt het Chileense dagblad El Mercurio. Pinochet krijgt dertig dagen de tijd om de vragen te beantwoorden. De lijst is afkomstig van rechter Juan Guzmán, die 47 in Chili ingediende aanklachten tegen de oud-dictator onderzoekt. De meeste vragen gaan over 72 executies van politieke gevangen door de zogeheten Karavaan des Doods, een militair contingent dat kort na de staatsgreep van 11 september 1973 opdracht kreeg de processen tegen politieke gevangenen te `versnellen'. Pinochet wacht in Londen op zijn mogelijke uitlevering aan Spanje.