Pas verschenen literatuur

Prometheus, 72 blz. ƒ29,90

`Jij bent de mooiste koningin van Andy Warhol,/ ik kus je gloeiendgele haar en je groene mond,/ streel je mauve kaken,/ je superrood decolleté,/ vervolgens daar beneden je gulden, gulden...', strofe uit Het zingende doek, opgenomen in de nieuwe dichtbundel van Pieter Boskma.

G.W.C. van Wezel: Het paleis van Hendrik III graaf van Nassau te Breda. Waanders, 445 blz. ƒ95,-

In de jaren dertig van de zestiende eeuw liet Hendrik van Nassau zijn kastelencomplex verbouwen tot een toonaangevend paleis in renaissancestijl. In de loop der eeuwen werd het nog aanzienlijk veranderd. Sedert 1828 huist hier de Koninklijke Militaire Academie. Het paleis wordt in dit boek, een deel in de reeks `De Nederlandse monumenten van geschiedenis en kunst' uiterst gedetailleerd beschreven.